Lebar de casa
PrinteazaLebar de casa din: ficat, ulei, ceapa, oua, slanina, ote, sare, piper.
- ulei
- 2 cepe mari
- 1 kg ficat de porc
- 500 g slănină de porc crudă
- 4 ouă
- 700 g miez de pâine
- otet
- sare si piper
Mod de preparare:
Se călesc în ulei 2 cepe mari tocate. Se dau prin maşina de tocat 1 kg ficat de porc şi 500 g slănină de porc crudă. Se frământă cu ceapa călită, 4 ouă şi 700 g miez de pâine înmuiat în apă rece şi stors bine, sare şi piper după gust.
Se spală maţe subţiri de porc şi se lasă în apă rece cu oţet 30 minute, apoi se limpezesc în apă rece.
Se umplu, se leagă la capete şi se pun la fiert, pe foc domol, în apă călduţă. Din când în când se înţeapă cu vârful unui ac mare, pentru a nu plezni în timpul fierberii.
După 40 minute se scoate lebărul şi se pune într-un vas cu apă rece 20 minute
Pofta buna!