Lebar de casa: Ingrediente: 1,5 kg ficat 300 g slănină împănată 300 g fleică 1 ceapă 1 buc. membrană de porc 4-5 boabe ienibahar 3 foi de dafin boabe de coriandru boabe de piper 1/2 linguriţă piper măcinat 2-3 linguriţe sare Cum se prepara Lebar de casa:
Lebar clasic
PrinteazaLebar clasic din: carne de porc, ficat de porc, ceapa, dafin, sare.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg ficat de porc
- 2 cepe
- 1 linguriţă de sare
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Se pun la fiert 1 kg carne şi 1 kg ficat de porc cu 2 cepe şi 1 linguriţă de sare. Se adună spuma, apoi se adaugă 2-3 foi de dafin.
Când s-au fiert, se scot şi se lasă la rece; se dau de trei ori prin maşina de tocat, se sărează şi piperează.
Se tapetează cu folie forma de cozonac, se toarnă compoziţia, se apasă bine, apoi se lasă 1 oră la rece.
Se scoate, se pune într-o tavă unsă cu untură şi se dă la cuptor 15 minute, ca să facă crustă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Lebar de porc
Lebar de porc din: ficat de porc, carne de porc, ceapa, intestine de porc, grasime, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 500 g carne de porc 4 cepe mari intestine de porc grăsime piper foi de dafin Mod de preparare: Pui la fiert carnea în apă cu sare şi foi […]
Lebar cu oua si cartofi
Lebar cu oua si cartofi din: cartofi, fierti, ulei, ceapa, faina, sare, piper, lebar, castraveciori murati. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja( in ziua precedenta) 6 linguri ulei 2 cepe 1 lingura faina sare piper 4 felii de lebar (a 150 g) 4 castraveciori murati Mod de preparare: Se decojesc cartofii, se taie […]
Pofta buna!