Lebăr Festiv – Aroma Tradiției Românești

Printeaza

Lebăr Festiv – Aroma Tradiției Românești din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper, boia dulce, rozmarin.

Lebărulul este o rețetă tradițională românească ce aduce în farfurie gustul bogat al sărbătorilor de odinioară. Perfect pentru ocazii speciale sau pentru a vă răsfăța familia, acest lebăr este o combinație de arome și texturi, reflectând bogăția culturii culinare românești.

Ingrediente:

  • 1.2 kg ficat de porc
  • 600 g carne de porc (amestec de mușchi și grăsime)
  • 350 g slănină crudă
  • 5 cepe mari
  • 6 căței de usturoi
  • 3 linguri sare
  • 2 lingurițe piper negru măcinat
  • 1 1/2 linguri boia dulce
  • 1 linguriță rozmarin uscat
  • Mate de porc proaspete

 

Mod de Preparare:

Curățați și tăiați ficatul, carnea și slănina.

Fierbeți ficatul pentru aproximativ 20 de minute, apoi scurgeți-l.

Amestecați într-un recipient mare toate ingredientele tăiate, inclusiv condimentele.

Tocați fin amestecul folosind un robot de bucătărie sau un tocător de carne.

Umpleți matele cu amestecul preparat, evitând supraumplerea.

Fierbeți lebărul în apă cu sare pentru aproximativ 80 de minute.

Răciți bine înainte de a servi sau a depozita.

Lebăr Festiv – Aroma Tradiției Românești

Valori Nutriționale (per 100g):

  • Calorii: 270 kcal
  • Carbohidrați: 6 g
  • Proteine: 20 g
  • Grăsimi: 19 g

 

Lebărul festiv, cu origini în secole de tradiție românească, reprezintă esența ospitalității și abundenței.

Preparatul este un element central în bucătăria românească, fiind adesea asociat cu sărbătorile și momentele de celebrare.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Lebar cu oua si lapte

Lebar cu oua si lapte din: ficaţi, fleica de porc, slanina, ceapa, sare, piper, ienibahar, lapte, oua, intestine groase de porc. Ingrediente: 500 g ficaţi 400 g fleică de porc 200 g slănină 3 cepe sare piper 1 linguriţă ienibahar pisat 200 ml lapte 2 ouă intestine groase de porc Mod de preparare: Speli ficatul în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.