Lebar cu oua si lapte
PrinteazaLebar cu oua si lapte din: ficaţi, fleica de porc, slanina, ceapa, sare, piper, ienibahar, lapte, oua, intestine groase de porc.
- 500 g ficaţi
- 400 g fleică de porc
- 200 g slănină
- 3 cepe
- sare
- piper
- 1 linguriţă ienibahar pisat
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- intestine groase de porc
Mod de preparare:
Speli ficatul în 2-3 ape şi îl pui la fiert, după care îl laşi să se răcească într-o sită. Căleşti ceapă, iar carnea, slănina şi ficatul le dai prin maşina de tocat.
Adaugi peste amestecul de carne laptele, ouăle, ceapa călită, apoi condimentezi cu sare, piper şi ienibahar. Vei obţine o pastă omogenă, cu care umpli intestinul de porc.
Lebărvuştul îl pui la fiert 35-40 de minute, iar după ce a fiert îl scoţi din apă şi îl lasi la uscat timp de 2 zile.
Pofta buna!