Lebar cu oua si lapte

Printeaza

Lebar cu oua si lapte din: ficaţi, fleica de porc, slanina, ceapa, sare, piper, ienibahar, lapte, oua, intestine groase de porc.

Ingrediente:Lebar cu oua si lapte

  • 500 g ficaţi
  • 400 g fleică de porc
  • 200 g slănină
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă ienibahar pisat
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • intestine groase de porc

Mod de preparare:

Speli ficatul în 2-3 ape şi îl pui la fiert, după care îl laşi să se răcească într-o sită. Căleşti ceapă, iar carnea, slănina şi ficatul le dai prin maşina de tocat.

Adaugi peste amestecul de carne laptele, ouăle, ceapa călită, apoi con­dimentezi cu sare, piper şi ienibahar. Vei obţine o pastă omogenă, cu care umpli intestinul de porc.

Lebărvuştul îl pui la fiert 35-40 de minute, iar după ce a fiert îl scoţi din apă şi îl lasi la uscat timp de 2 zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.