Lebar condimentat din: ficat, ceapa, slanina, oua, sare, piper, cimbru. Ingrediente: ficat de porc 12 cepe 500 g slănină 4 ouă sare piper măcinat cimbru uscat Mod de preparare: Se taie ficatul de porc în două felii mai subţiri, se opăresc câteva minute în apă clocotită, până nu mai curge sânge, apoi se lasă […]
Lebar traditional de porc
PrinteazaLebar traditional de porc din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa.
- ficat
- sare
- 1 lingură boabe de piper
- 4 foi de dafin
- 700 g carne de porc
- 300 g slănină
- sare
- piper
- foi de dafin
- 4 cepe
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; se pun în apă rece cu oţet.
Se ţine în apă rece o bucată de ficat de 1,3 kg, până se albeşte, apoi se taie bucăţi şi se fierbe 15-20 minute, în apă cu sare, 1 lingură boabe de piper şi 4 foi de dafin.
Se fierb 700 g carne de porc şi 300 g slănină crudă, în apă cu sare, piper boabe şi foi de dafin.
Se dă prin maşina de tocat, urmată de 300 g slănină afumată, ficat, 4 cepe tocate şi călite în ulei. Se frământă, se sărează şi se piperează.
Se umple maţul, se leagă la capete şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin.
Se fierbe 30 de minute, la foc mic.
Se pune apoi la răcit şi uscat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Lebar condimentat
Lebar ardelenesc
Lebar ardelenesc din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 250 g slănină 1 ceapă maţe de porc 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 lingură cu seminţe de […]
Pofta buna!