Lebăr Tradițional Românesc – Rețetă Autentică și Nutrițională

Printeaza

Lebăr Tradițional Românesc – Rețetă Autentică și Nutrițională din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, cimbru, mate de porc.

Descoperiți secretul preparării autentice a lebărului tradițional românesc! Această rețetă veche, îmbogățită cu istoria sa culturală, vă va ghida pas cu pas pentru a realiza un lebăr delicios și nutritiv.

Fiecare porție este bogată în proteine, cu un echilibru perfect între carbohidrați și grăsimi, asigurând o experiență culinară de neuitat.

Ingrediente:

  • 1 kg ficat de porc
  • 500 g carne de porc (pulpă)
  • 300 g slănină
  • 2 cepe mari
  • 5 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • Mate de porc pentru umplut

 

Mod de preparare:

Tăiați ficatul, carnea și slănina în cuburi mici. Fierbeți ficatul pentru 5 minute, apoi scurgeți-l.

Tocați ceapa și usturoiul fin. Într-un bol mare, amestecați carnea, slănina, ceapa, usturoiul, condimentele și ficatul fiert.

Tocati amestecul într-un mașina de tocat sau folosiți un procesor de alimente pentru a obține o consistență omogenă.

Umpleți matele cu amestecul obținut și legați capetele.

Fierbeți lebărul în apă cu sare pentru aproximativ 90 de minute.

Lăsați-le să se răcească și apoi depozitați în frigider.

 

Valori Nutriționale (per 100g):

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 5 g
  • Proteine: 17 g
  • Grăsimi: 18 g

 

Lebărul, o rețetă tradițională românească, are rădăcini adânci în cultura și istoria gastronomică a României. Făcut inițial pentru a conserva carnea pe timp de iarnă, lebărul a devenit un simbol al ospitalității și abundenței în bucătăria românească.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Lebar traditional cu slanina

Lebar traditional cu slanina

Lebar traditional cu slanina din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa. Ingrediente: ficat sare 1 lingură boabe de piper 4 foi de dafin 700 g carne de porc 300 g slănină sare piper foi de dafin 4 cepe ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.