Lebar traditional cu slanina

Printeaza

Lebar traditional cu slanina din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa.

Ingrediente:Lebar traditional cu slanina

  • ficat
  • sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 4 foi de dafin
  • 700 g carne de porc
  • 300 g slănină
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 4 cepe
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; se pun în apă rece cu oţet.

Se ţine în apă rece o bucată de ficat de 1,3 kg, până se albeşte, apoi se taie bucăţi şi se fierbe 15-20 minute, în apă cu sare, 1 lingură boabe de piper şi 4 foi de dafin.

Se fierb 700 g carne de porc şi 300 g slănină crudă, în apă cu sare, piper boabe şi foi de dafin.

Se dă prin maşina de tocat, urmată de 300 g slănină afumată, ficat, 4 cepe tocate şi călite în ulei. Se frământă, se sărează şi se piperează.

Se umple maţul, se leagă la capete şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin.

Se fierbe 30-40 minute, la foc mic, fără să dea în clocot.

Se pune apoi la răcit şi uscat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Lebar

Lebăr Tradițional Românesc – Rețetă Autentică și Nutrițională

Lebăr Tradițional Românesc – Rețetă Autentică și Nutrițională din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, cimbru, mate de porc. Descoperiți secretul preparării autentice a lebărului tradițional românesc! Această rețetă veche, îmbogățită cu istoria sa culturală, vă va ghida pas cu pas pentru a realiza un lebăr delicios […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.