Lebarvurst (leberwurst)
PrinteazaLebarvurst (leberwurst) din: ficat, slanina, sare, piper, ienibahar, cuisoare.
- 1 kg ficat
- 1 kg slănină proaspătă
- 50 g sare
- 5 g piper
- 2 g ienibahar
- 1 g cuişoare şi altele, după gust
Mod de preparare:
Se taie în bucăţele carnea şi fi catul şi se dau priin maşina de tocat cu sită măruntă, de 2 ori, pentru a ieşi fcoarte fin. Acestui amestec i se adaugă mirodeniile, se frământtă bine şi se umplu cu el maţe netede.
Se pun la fiert în apă caldă cu puţină sare şi o frunză de dafin, lent, la foc domol;, timp de 40-60 de minute, după care se scot în alt vas cu apăi rece. (în timpul fieberii se înţeapă cu un ac, pentru a veriffica dacă fierberea este gata).
După ce s-a răcit, se şterge şi se ţine la frigider, fără însă a îngheţa.
Se poate păstra la frigider circa 13 zile, iar la servire se taie rece, consumându-se ca atare.
Pofta buna!