Lebbencsleves
PrinteazaLebbencsleves din: oua, faina, ceapa, ardei, rosie, boia, chimen, sare, piper, slanina, ulei, carnat picant afumat.
- 2 ouă
- 120 g făină
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 1 roşie
- 1 linguriţă boia
- 1 linguriţă chimen măcinat
- piper
- sare
- câteva bucăţele de slănină
- 4 linguri ulei
- opţional
- 1 cârnat picant afumat
Mod de preparare:
Faci un aluat tare, din făină, ouă, 1 vârf de cuţit de sare şi, dacă mai e nevoie, puţină apă. întinzi aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, în strat de 1 mm şi îl laşi să se usuce, apoi îl tai în pătrăţele sau îl rupi. Căleşti bucăţile în 2 linguri de ulei şi le scoţi.
In uleiul rămas, căleşti ceapa şi ardeiul tăiate cubuleţe. Adaugi boiaua, chimenul, slănina tăiată şi roşia decojită mărunţită. Stingi cu 2 litri de apă fierbinte, iar după 10 minute de fierbere, pui pastele şi continui fierberea 10 minute.
Sărezi şi condimentezi supa după gust şi, opţional, o serveşti cu rondele de cârnat picant, în prealabil prăjite.
Pofta buna!