Lebede in sos

Printeaza

Lebede in sos din: faina, zahar pudra, sare, unt, oua, cacao, zahar, frisca.

Ingrediente:Lebede in sos

Pentru aluat:

  • 75 g făină
  • 1 lingură cu zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 60 g unt
  • 2 ouă mari, bătute

Pentru sos:

  • 30 g cacao
  • 75 g zahăr

Pentru umplutura:

  • 150 ml frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Pe o hârtie pergament desenează opt cifre de 2, cu înălţimea de 7,5 cm. Pe o altă foaie desenează opt linii cu lungimea de 7,5 cm.

Pentru aluat, cerne făina, zahărul şi sarea într-un bol. Taie untul în bucăţele şi pune-l într-o tigaie, cu 150 ml apă. încălzeşte uşor, până când se topeşte untul, lasă să dea în fiert, apoi adaugă făina rapid, la tigaia de pe foc şi amestecă energic, cu un tel, până când aluatul se desprinde de marginile tigăii şi formează o sferă.

Lasă să se răcească 2 minute.

Adaugă un ou, amestecă bine, apoi adaugă celălalt ou, amestecând energic cu o lingură de lemn, până obţii o compoziţie cremoasă, lucioasă. Introdu o treime din aluat într-o pungă de ornat şi urmează conturul cifrelor 2 desenate pe foaie, pentru a obţine capul şi gâtul lebedelor.

Coace 15 minute, în centrul cuptorului.

Stoarce aluatul rămas în pungă. Folosind o linguriţă, întinde forme ovale din aluat de-a
lungul liniilor desenate pe cea de-a doua foaie. Coace timp de 25-30 de minute, în centrul cuptorului. Scoate-le şi fă-le o mică tăietură, apoi mai lasă-le la cuptor 15 minute.

Lasă-le să se răcească.

Pentru sos, pune cacaua şi zahărul într-o cratiţă. Separat, amestecă 300 ml apă fiartă cu puţină cacao, apoi toarnă totul peste amestecul de cacao şi zahăr şi amestecă bine. Lasă să fiarbă 10 minute, pentru a obţine un sirop subţire.

Toarnă-l într-un castron şi lasă-l să se răcească.

Pentru a asambla lebedele, taie fiecare oval în jumătate, pe orizontală. Taie partea de sus în două, pe lung, pentru a obţine aripile. Umple corpul lebedei cu frişcă. Presează gâtul lebedei în fiecare oval, apoi aranjează aripile deasupra. Pune lebedele pe un platou şi stropeşte-le cu sos de ciocolată.

Toarnă restul sosului într-o sosieră şi serveşte-l separat la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.