Lebervurst cu ghimbir
PrinteazaLebervurst cu ghimbir
- 250 g ficat de porc
- 50 g slănină
- 400 g carne de porc (poate fi după fasonare sau de la căpăţână)
- 200 g inimă
- 50 g splină
- 50 g untură
- 1 ceapă
- piper
- ienibahar
- măghiran
- 1 vârf de linguriţă de zahăr tos
- 1 lingură ghimbir
Mod de preparare:
Pui la fiert în apă cu sare ficatul, inima si splina iar carnea o fierbi separat. După ce toate s-au racit, le treci prin maşina de tocat de 2-3 ori.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţină untură, apoi o adaugi în pasta de carnj.
Condimentezi cu piper, ienibahar, măghiran, zahărul tos ghimbir. Sărezi după gust, omogenizezi compoziţia şi umpli cu ea un intestin mai gros, binecuraţat.
Il pui apoi la fiert pentru o oră la foc mic şi când e gata îl scoti în apă rece, unde îl mai ţii timp de 30 de minute.
Poftă bună!