Legume asortate la murat
PrinteazaLegume asortate la murat din: varza, morcovi, ardei, sare grunjoasa.
Ingrediente:
- 5 kg varza
- 2 morcovi
- 3 ardei
- 3 linguri sare grunjoasa
Mod de preparare:
Tai varza mărunt. Morcovii îi dai prin râzătoare, iar ardeii îi tai fâşii şi-i amesteci cu varza. Adaugi sarea şi presezi cu mâinile întreaga compoziţie până îşi lasă multă zeamă.
Deasupra cratiţei în care este var-za aşezi o farfurie plată şi presezi din nou, apoi pui peste farfurie o greutate pentru a ţine presiune. Laşi cratiţa cu varză la temperatura camerei 3-5 zile.
Din când în când, mai amesteci în varză. Ulterior, aranjezi legumele în borcane şi păstrezi la rece.
Legume asortate la murat
Pofta buna!