Legume asortate in otet
PrinteazaLegume asortate in otet din: gogosari, morcovi, telina, conopida, usturoi, arpagic, otet, sare, zahar, miere de albine, foi de dafin, boabe de ienibahar.
Ingredinte:
- 15 gogosari verzi
- 30 gogosari rosii
- 2 radacini mari morcov
- 2 teline mari
- 1 conopida potrivita
- 2 capatini usturoi mari
- o jumarate kg arpagic
Saramura:
- pentru fiecare kg de otet de 9 grade se ia 1/2 pahar apa
- 1 lingura cu virf sare
- 2 linguri zahar
- 1 lingura miere de albine
- citeva foi de dafin
- citeva boabe ienibahar
Mod de preparare
Gogosarii se spala si se taie in 8 (fara cotor si seminte), morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi, usturoiul si ceapa se curata si se pun intregi, iar conopida rupta in buchetele.
citeste si: Ciuperci marinate cu ardei iute
Se asaza in borcane mari de sticla bine spalate, cite putin din fiecare pina se umple.
Otetul cu apa, sarea, zaharul si mierea de albine(daca lipseste mierea, se mai adauga jumatate lingura zahar), se pune la fiert, se adauga foile de dafin si boabele de ienibahar si se lasa sa dea citeva clocote.
citeste si: Legume asortate murate cu otet
Se toarna fierbinte treptat, cu polonicul ca sa nu plesneasca borcanul care trebuie sa fie invelit intr-un servet muiat in apa, peste legumele asezate in borcan.
Otetul intrind in legume, va avea un nivel mai scazut in borcan. Se mai adauga otet(preparat la fel ca cel de sus) ca sa se umple borcanul.
citeste si: Legume asortate in otet
Se lasa 2-3 ore si daca in acest timp nivelul otetului scade se umple din nou borcanul.
La gura borcanului se asaza doua scindurele in cruce si se leaga cu celofan pus in doua, dupa ce s-a racit. Se pastreaza la loc racoros.
Pofta buna!