Salată de Calamari cu Legume din: calamari, ardei gras, ceapa rosie, castravete, rosii cherry, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, frunze de patrunjel. Salata de calamari reprezintă o combinație perfectă de texturi și arome, fiind ideală pentru zilele călduroase de vară sau ca o opțiune ușoară și sănătoasă de prânz. Utilizând calamari gătiți, […]
Legume asortate cu salsa de rosii
PrinteazaLegume asortate cu salsa de rosii din: fasole verde, fasole galbena, morcovi, rosii, tomate glabene, telina verde, ardei iute, mere, stafide, otet, zahar, cuisoare, boabe de mustar, cimbru.
- 400 g fasole verde
- 200 g fasole galbena (pastai)
- 200 g morcovi taiati cuburi
- 500 g rosii
- 500 g tomate galbene
- 200 g telina verde
- 1 ardei iute
- 3 mere
- 50 g stafide
- 80 ml otet
- 100 g zahar
- 10 cuisoare
- 1 lingura boabe de mustar
- 1 lingurita cimbru tocat
Mod de preparare:
Fasolea şi morcovii se opăresc în apă cu sare.
Se prepară salsa roşii: se decojesc tomatele, se taie sferturi şi se curăţă de seminţe. Se taie bucăţele merele, ţelina şi ardeiul iute.
Se aşază într-o oală, cu stafidele, oţetul, zahărul şi 1 lingură sare. Mirodeniile se pun în infuzorul pentru ceai şi se adaugă la legume; se lasă să fiarbă la foc moale 60 min.
Se îndepărtează infuzorul cu mirodenii şi o parte de salsa se serveşte într-un bol, cu legume.
Restul se toarnă în borcane care se închid etanş – se pot păstra câteva luni la frigider şi câteva săptămâni în cămară.
Legume asortate cu salsa de rosii
Pofta buna!
Tofu cu Legume la Tigaie din: tofu, ardei rosu, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ciuperci, sos de soia, ulei de susan, sare, piper, paprika, seminte de susan si coriandru. Această rețetă vegană de tofu cu legume la tigaie este perfectă pentru cei care caută o opțiune sănătoasă, plină de arome și ușor de preparat. Este ideală […]
Pofta buna!