Legume asortate umplute cu orez

Printeaza

Legume asortate umplute cu orez din: telina, sfecla, sare, piper, bulion, cartofi, frunze de vita de vie, varza murata, gulii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, verdeata.

Ingrediente:Legume asortate umplute cu orez

  • 4-6 ţeline mijlocii
  • 8-10 sfecle roşii mijlocii
  • sare
  • piper
  • bulion
  • 4-6 ardei graşi
  • 4-6 cartofi
  • 25-30 frunze de viţă de vie
  • 10-12 frunze de varză murată
  • 6-8 gulii
  • 1 kg ciuperci
  • 1/2 kg orez
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă de ulei
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele de coajă, decupaţi-le miezul, păstrând un strat subţire de 1 cm, spălaţi-le pe rând în apă caldă şi scurgeţi în sită. Tocaţi mărunt miezul ţelinelor, cartofilor şi guliilor şi strângeţi într-un castron adânc.

Tocaţi mărunt ceapa; curăţaţi ciupercile, spălaţi în 2-3 ape, tocaţi felii subţiri pălării le şi codiţele ciupercilor. Căliţi totul în ulei cald. Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, căliţi 5 min cu ciupercile.

Amestecaţi orezul, ciupercile şi miezul legumelor, condimentaţi cu sare, piper măcinat şi bulion desfăcut într-o cană cu apă. Tot acum adăugaţi pătrunjel verde sau uscat tocat fin, frământaţi amestecul cu mâna.

Umpleţi legumele cu acest amestec şi aşezaţi-le în straturi într-un vas mare cu pereţi înalţi. între straturi puneţi crenguţe de cimbru şi de busuioc.

Primul strat va fi de sfecle roşii umplute, aşezate pe un strat de frunze de varză. Peste sfecle se pun sărmăluţele în foi de viţă; se continuă cu stratul de ardei umpluţi, cu stratul de cartofi şi gulii.

Se termină cu sarmale în foi de varză. Umpleţi vasul cu apă caldă, fierbeţi la foc potrivit 1 oră, scădeţi la cuptor ca să rumeniţi legumele.

Serviţi calde sau reci, la mesele aglomerate.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.