Legume asortate umplute cu orez si ciuperci
PrinteazaLegume asortate umplute cu orez si ciuperci din: telina, varza, gulii, ardei, piper, ulei, sfecla, sare, bulion, busuioc, orez, ciuperci.
- 4 buc. ţelină
- 20 foi de varză
- 4 gulii
- 6 ardei conservaţi
- piper boabe
- 1 pahar cu ulei
- 4 buc. sfeclă fiartă separat (pe jumătate)
- 2 linguri cu bulion
- 1 ceapă
- 3 crenguţe de busuioc
- 500 g orez
- 500 g ciuperci
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ţelinele şi guliile de coajă, goliţi-le de miez, spălaţi-le şi lăsaţi-le la scurs. Opăriţi 1 min foile de varză şi ardeii scoşi din saramură, scurgeţi-le, goliţi sfeclele de miez.
Separat, alegeţi şi spălaţi orezul, puneţi-l în cratiţă emailată cu 1 ceapă tocată şi ciupercile spălate şi tăiate felii mai mari ca să se călească în ulei. Amestecaţi cu lingura de lemn, puneţi apă ca să nu se ardă, lăsaţi pe foc 15 min.
Când orezul s-a răcit, umpleţi legumele golite de miez, iar din varză faceţi sarmale.
Aşezaţi legumele în rânduri strânse într-o oală înaltă, cu crengi de busuioc printre straturi, umpleţi cu apă caldă, fierbeţi 60 min la foc mic.
Puneţi vasul cu legume umplute în cuptorul cald pentru 30 min când sosul în care au fiert a scăzut. Serviţi cu pâine proaspătă.
Pofta buna!