gasca, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, varza, usturoi, leustean, sare, piper, apa. Ciorba de gască cu zeama de varză este un preparat tradițional românesc care aduce în farfurie arome autentice și memorabile. Această rețetă vă va ghida pas cu pas în pregătirea unei ciorbe […]
Legume cu branza la cuptor
PrinteazaLegume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu, mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 roşii
- 1 ardei roşu
- 100 g mozarella
- 2 linguri caşcaval ras
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 linguri pesmet
- 1 albuş
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Legume cu branza la cuptor: Speli dovleceii şi roşiile, le tai rondele, apoi tai şi brânza mozarella. Coci ardeiul, îl cureţi de coajă şi îl tai fâşii.
Amesteci cimbrul cu pesmetul, usturoiul pisat şi caşcavalul, apoi baţi albuşul spumă.
Treci rondelele de dovlecei prin albuşul bătut, apoi prin amestecul de pesmet şi caşcaval. Intr-un vas uns cu ulei şi frecat cu usturoi aşezi alternativ rondele de dovlecei, de roşii, de mozarella şi fâşii de ardei copt.
Presari sare şi piper după gust, torni puţin ulei în tot vasul şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!
Ceai de Coada Calului – Reteta și Beneficii pentru Sănătate
Reteta și Beneficii pentru Sănătate din: frunze de coada calului, apa, miere, lamaie. Ceaiul de coada calului este o băutură plină de beneficii pentru sănătate, recunoscută pentru proprietățile sale diuretice și detoxifiante. Acest ceai clasic este obținut din frunzele plantei de coada calului (Equisetum arvense) și poate fi savurat atât […]