Legume cu branza si sos de ardei
PrinteazaLegume cu branza si sos de ardei din: vinete, dovlecei, ardei capia, branza de capra, ardei iute, usturoi, otet, zahar, amidon, sare, piper, busuioc, castraveti, varza, ulei, cimbru.
- două vinete
- doi dovlecei
- 3 ardei capia
- 400 g brânză de capră
- 250 g ardei iute
- 3 căţei de usturoi
- 50 ml oţet
- 215 g zahăr tos
- o lingură cu amidon alimentar
- sare
- piper
- busuioc verde
- castraveţi verzi
- varză albă
- ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Ardeii iuţi şi ardeii capia se spală, se curăţă sau nu de seminţe şi se toacă cu un mixer sau se toacă mărunt cu un cuţit.
Se pun într-o oală, se adaugă zahărul tos, usturoiul tocat, puţină sare şi se amestecă.
Se fierb la foc mediu 25-30 de minute, se adaugă amidonul dizolvat în puţin sos scos la răcit şi se continuă fierberea încă cinci minute.
Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să se răcească complet.
Vinetele şi dovleceii se spală, se taie felii subţiri pe lungime şi se presară cu sare.
Se lasă 30 de minute într-o strecurătoare, se clătesc, se ung cu ulei şi se condimentează.
Se presară cimbru, se frig pe grătarul încins sau se fierb la aburi cinci minute şi se aşază pe platouri.
Se pun deasupra bucăţi de brânză, se stropesc cu sosul de ardei iute şi se servesc imediat.
Legume cu branza si sos de ardei
Pofta buna!