Legume călite în sos dulce acrişor
PrinteazaLegume călite în sos dulce acrişor din: ceapa, ardei grasi, porumb, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, ardei iute, pudra de ghimbir, ananas, suc de ananas, ketchup, zahar tos, vin rosu, malai si fidea.
- 1 ceapa mare, taiata felii
- 2 ardei grasi, taiati fasii
- 400 g porumb in conserva
- sucul de la doua lamai si coaja rasa de la o lamaie
- 4 cepe verzi, tocate marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ardei iute, tocat marunt
- 3 lingurite pudra de ghimbir
- 300 g ananas din conserva, taiat cuburi
- 100 ml suc de ananas
- 2 linguri ketchup
- 2 lingurite zahar tos
- 3 linguri vin rosu dulce
- 2 lingurite malai
- 500 g fidea gata fiarta conform instructiunilor de pe pachet
Mod de preparare:
Căleşte ardeiul iute, ghimbirul şi ardeii în ulei încins, timp de 1 minut. Adaugă ceapa, căleşte două minute, apoi pune porumbul si tine pe foc inca 3 minute.
Intre timp, intr-o oala amesteca sucul de anans, ketchupul, zaharul, vinul, sucul si coaja de lamaie si malaiul.
Lasa sa dea usor in clocot, apoi fierbe la foc mic timp de doua minute, pana se ingroasa. Toarna apoi legumele calite si fierbe la foc iute 1 minute.
Adauga apoi fideaua si ceapa verde.
Legume călite în sos dulce acrişor
Pofta buna!