Legume cu carne în coajă de pâine

Printeaza

O reteta de legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, chimion, sare, ardei iute, sofran, apa minerala, piept de pui, conopida, rosii, vinete, ceapa, praz, ardei, patrunjel, sare si ulei de masline.

Ingrediente:Legume cu carne în coajă de pâine

  • 500 g făină
  • 10 g drojdie
  • 50 g chimion măcinat
  • sare
  • ardei iute
  • şofran
  • 200 ml apă minerală
  • 400 g piept de pui
  • 150 g conopidă
  • 4 roşii
  • 1-2 vinete
  • 2 cepe
  • un praz
  • 3-4 ardei
  • 1-2 legături pătrunjel
  • sare
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se presară sarea şi drojdia pe deasupra şi se toarnă apa minerală. Se încorporează şi se frământă. Se întinde de 2-3 ori cu sucitorul pe o planşetă. Se crestează şi se acoperă cu un şervet.

Se spală bine carnea de pui. Se şterge cu un prosop de bucătărie, se înfăşoară în folie de plastic şi se bate cu un ciocan de lemn. Se scoate din folie, se condimentează cu sare, piper, chimion şi se taie cubuleţe.

Separat, vinetele se curăţă, se sărează şi se storc bine. Se curăţă ceapa, se dă pe râzătoare, prazul se taie fâşii şi se călesc în uleiul de măsline.

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească, la foc potrivit. Se pun apoi ardeii, conopida mărunţită, vinetele şi roşiile tăiate cubuleţe. Se condimentează şi se lasă să scadă.

Se porţionează aluatul. Se fac bărcuţele din aluat şi se coc. Se umplu apoi cu compoziţia preparată şi se servesc ca fel principal. Se ornează cu pătrunjel.

Legume cu carne în coajă de pâine

Legume cu carne în coajă de pâine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.