Legume cu carne
PrinteazaLegume cu carne din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, ceapa, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel, piper.
- 1/2 faina
- 10 g drojdie
- sare
- sofran
- ardei iute
- 50 g chimen macinat
- 200 ml apa minerala
- 150 g conopida
- 4 rosii
- 500 g piept de pui
- 2 cepe
- 1 praz
- 2 vinete
- 3 ardei
- ulei de masline
- 1-2 legaturi patrunjel
- piper
Mod de preparare:
Făina cernută o pui într-un bol, presari sarea, drojdia şi torni apa minerală. Amesteci şi frămânţi. întinzi de 2-3 ori cu sucitorul, crestezi şi acoperi cu un prosop.
Speli bine carnea de pui, o ştergi cu un prosop de bucătărie, înfăşori pieptul de pui în folie de plastic şi îl baţi cu ciocanul.
Scoţi carnea din folie, o condimentezi cu piper, sare, chimen şi tai carnea cubuleţe. Separat, cureţi vinetele, le sărezi şi le storci bine. Cureţi ceapa, o toci foarte mărunt sau o dai pe râzătoare. Prazul îl tai fâşii, după care le căleşti împreună în uleiul de măsline.
Adaugi carnea şi o laşi să se rumenească la foc potrivit. Pui ardeii, conopida mărunţită, vinetele şi roşiile tăiate cubuleţe. Condimentezi cu şofran şi ardei iute şi laşi să scadă.
Porţionezi aluatul. Faci bărcuţele sau alte forme din aluat şi le coci. Apoi le umpli cu compoziţia preparată şi le serveşti ca fel principal. Ornezi cu pătrunjel.
Legume cu carne
Pofta buna!