Legume coapte cu dressing de tahini
PrinteazaO reteta de legume coapte cu dressing de tahini din: dovlecei, ardei grasi, vanata, ceapa verde, ulei de masline, harissa, tahini, zeama de lamaie, iaurt grecesc, menta, cuscus si paine pita.
- 2 dovlecei, tăiaţi în bucăţi
- 3 ardei graşi roşii, fără seminţe şi tăiaţi în bucăţi
- 1 vânătă mare, tăiată în bucăţi
- 8 fire de ceapă verde, tăiate în bucăţi de 2 cm
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de harissa
- 2 linguri de tahini
- zeama de la 1 lămâie
- 4 linguri de iaurt grecesc
- 1 legătură mică de mentă, tocată grosier
- cuşcuş şi pâine pitta, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun legumele într-o tavă şi se stropesc cu ulei. Apoi se condimentează cu harissa, se asezonează şi se amestecă bine. Se dau la cuptor 30 de minute, până se coc şi încep să se caramelizeze.
Se amestecă tahini, zeama de lămâie, iaurtul, jumătate din cantitatea de mentă şi două linguri de apă pentru a forma dressingul. Se amestecă legumele cu menta rămasă şi se servesc cu dressingul, cuşcuş şi pitta caldă.
Legume coapte cu dressing de tahini
Pofta buna!