Legume coapte cu feta si lipii aromate
PrinteazaLegume coapte cu feta si lipii aromate din: făină, apa, iaurt, ulei de masline, sare, zahar, drojdie proaspătă, busuioc, oregano uscat, vinete, dovlecei, ardei grasi galbeni, ciuperci, rosii, piper negru măcinat, pătrunjel verde, brânză feta.
Ingrediente:
- 450 g făină
- 110 ml apă
- 190 g iaurt
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă zahăr
- 12 g drojdie proaspătă
- busuioc şi oregano uscat
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei graşi galbeni
- 300 g ciuperci proaspete
- 2 roşii proaspete
- sare
- piper negru măcinat
- pătrunjel verde
- 200 g brânză feta
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru aluat, încălzeşti apa şi iaurtul până la o temperatură suportabilă pentru mână. Adaugi sarea, zahărul, drojdia şi uleiul de măsline.
Cerni făina într- un vas şi faci o adâncitură în care torni amestecul de busuioc şi oregano uscate. Frămânţi, apoi laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul.
Intre timp, pregăteşti legumele: le speli şi le ştergi.
Tai vinetele şi dovleceii în rondele pe care presari puţină sare şi le laşi să se scurgă, după care le tamponezi cu un şervet absorbant şi le stropeşti cu puţin ulei de măsline.
Coci pe rând feliile de dovlecel şi vinete pe ambele părţi, până se înmoaie uşor. Coci, de asemenea, ardeii graşi tăiaţi în patru, pe care presari un praf fin de sare şi pălăriile ciupercilor întregi.
Pui într-un, castron legumele coapte, roşiile tăiate cubuleţe şi brânza feta sfărâmată. Adaugi puţin ulei de măsline, sare, piper măcinat, frunze de pătrunjel şi amesteci uşor.
Intinzi aluatul pentru lipii în discuri cât mai subţiri, pe care le coci pe grătar. Le păstrezi acoperite cu un şervet, până sunt gata toate, ca să nu se usuce. Serveşti salata de legume în câte o lipie.
Legume coapte cu feta si lipii aromate
Pofta buna!