Legume coapte la borcan
PrinteazaLegume coapte la borcan din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi.
- 5 kg vinete
- 5 kg ardei gras
- 5 kg ardei capia
- 150 g zahăr
- 250 g ulei
- 250 ml oţet
- sare
- piper
- 3-4 căpăţâni usturoi
Ingrediente sos:
- 200 ml ulei
- 150 g zahăr
- 250 ml oţet
- sare şi piper
Mod de preparare:
Coci legumele, apoi le pui la scurs şi le laşi la răcit. După ce s-au răcit legumele, le rupi fâşii şi le amesteci cu sosul.
Pregăteşti sosul, amesteci uleiul cu zahărul, oţetul, sare şi piper. Laşi legumele în acest sos, timp de 1 oră. Scoţi legumele şi le aşezi în borcane. Sosul rămas îl torni deasupra şi închizi borcanele.
Infăşori borcanele în ziare, le pui într-un vas mai mare, torni apă până aproape de nivelul capacelor şi le fierbi la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute.
Laşi borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le pui în cămară.
Pofta buna!