Legume coapte cu sos de hrean
PrinteazaO reteta delicioasa legume coapte cu sos de hrean din: sfecla, morcov, pastarnac, cartofi, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, paine, lapte degresat, pasta de hrean, sare, piper si cimbru verde.
- 250 g sfecla cruda
- 250 g morcov
- 250 g pastarnac
- 400 g cartofi
- 1 capatana intreaga de usturoi
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 2 crengute de cimbru proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- 25 g paine veche de o zi, fara coaja
- 100 ml lapte degresat
- 2 linguri pasta de hrean
- sare si piper negru
Pentru ornat:
- cateva crengute de cimbru verde
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se taie sfecla, morcovii, pastarnacul si cartofii in bucati mari si se asaza intr-o tava, aranjand sfecla intr-un colt pentru a nu colora celelalte legume.
Se taie motul capatanei de usturoi si se arunca, apoi se adauga usturoiul peste legume. Se presara rozmarin si cimbru peste legume si se toarna uleiul si 3 linguri de apa rece. Se coace totul 40 de minute, amestecand din cand in cand pentru ca legumele sa nu se arda.
Se scoate usturoiul si se lasa deoparte sa se raceasca, apoi se coc in continuare legumele 25-30 de minute, pana cand se inmoaie.
Intre timp se faramiteaza painea si se lasa la inmuiat 10 minute in lapte. Se curata usturoiul de coaja, se piseaza si se amesteca cu painea inmuiata astfel incat sa se formeze un sos.
Se inglobeaza hreanul si se potriveste de sare si piper. Se servesc legumele coapte cu sos, ornate cu o crenguta de cimbru verde.
Legume coapte cu sos de hrean
Pofta buna!