Legume coapte cu sos tahini
PrinteazaLegume coapte cu sos tahini din: dovlecel, vanata, ciuperci, tofu afumat, sos de soia, ulei, susan, usturoi, mustar dijon, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel verde.
- 1 dovlecel subtire
- 1 vanata
- 4 ciuperci
- 100 g tofu afumat
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei
pentru sos:
- 100 g susan
- 3 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita mustar dijon
- zeama de la 1 lamaie
- sare
- piper negru macinat
- 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Speli legumele şi, după preferinţă, le cureţi de coajă sau nu. Tai dovlecelul şi vânătă în felii de 1/2 cm, iar ciupercile în felii subţiri.
Pui legumele şi ciupercile într-un bol, le stropeşti cu uleiul şi sosul de soia. Le aşezi în strat uniform, într-un vas termorezistent.
Adaugi tofu tăiat în cuburi şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute.
Pentru sos, pui seminţele de susan într-o tigaie uscată, la foc mic. Le amesteci cu o spatulă şi ai grijă să nu le prăjeşti, lei tigaia de pe foc, laşi susanul să se răcească si îl râsnesti. Torni treptat uleiul peste pudra rezultată şi mixezi până vei obţine o pastă.
O asezonezi cu usturoiul curăţat şi zdrobit, muştarul, zeama de lămâie, sare şi piper şi subţiezi totul cu 2-3 linguri de apă. La sfârşit, adaugi în sos pătrunjelul fin tocat.
Repartizezi în farfurii legumele şi le stropeşti cu sos.
Legume coapte cu sos tahini
Pofta buna!