Legume colorate la tigaie
PrinteazaLegume colorate la tigaie din: ceapa, usturoi, rosii, ardei, vinete, zucchini, ulei, mustar, chimion, sare, piper, busuioc, lemongras, seminte.
- 3 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- câte 2 vinete şi zucchini mici
- 4 rosii cărnoase
- 2 ardei graşi
- 4 linguri de ulei de susan
- sare
- piper proaspăt măcinat
- boabe de muştar
- praf de chimion
- 1-2 fire de busuioc thailandez
- 1-2 tije de lemongrass sau
- 1 lingură de lemongrass uscat
- 500 ml fond de legume
- 2-3 linguri de seminţe de susan (cojite)
Mod de preparare:
Se cojesc ceapa şi usturoiul şi se taie cubuleţe. Vinetele şi dovleceii se curăţă, se spală, se taie în jumătate pe lung, apoi în bucăţi groase cât degetul.
Roşiile se cojesc, se taie în jumătate, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.
Ardeii se înjumătăţesc, li se îndepărtează seminţele, se spală şi se taie bucăţi.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc legumele separat 2-3 minute, amestecând continuu.
Apoi se pun toate împreună în tigaie şi se condimentează cu sare, piper, boabe de muştar şi chimion.
Se spală verdeaţa proaspătă, se scutură de apă şi se toacă mărunt.
Se încorporează în compoziţia din tigaie împreună cu lemongrassul şi se stinge totul cu fondul de legume. Compoziţia se fierbe circa 3 minute.
Seminţele de susan se rumenesc într-o tigaie fără grăsime, iar la final se presară peste legume.
Legume colorate la tigaie
Pofta buna!