Legume conservate
PrinteazaLegume conservate din: dovlecei, ardei grasi, gogosari, rosii, ceapa, seminte de marar uscat, ulei de masline, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 3 ardei grasi
- 3 gogosari
- 5 rosii bine coapte
- 2 cepe albe
- seminte de marar uscat
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregăteşti borcane potrivite pentru a folosi câte un borcan în întregime când este desfăcut. Le speli, le usuci şi le sterilizezi.
Sunt preferate borcanele cu capace înfiletate pentru a se închide ermetic.
Speli legumele, le laşi la scurs, apoi le cureţi, după caz, de coajă (dovleceii), de cotoare şi seminţe (ardeii şi gogoşarii), de pieliţe (roşiile), de frunzele exterioare (ceapa).
Tai legumele cuburi, e de preferat să fie bucăţi mai mari pentru a nu se sfărâma la sterilizat şi pentru a păstra mai bine vitaminele. Ceapa o tai rondele subţiri.
Aşezi legumele într-un vas mare, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi seminţe de mărar uscat, le amesteci uşor să nu se zdrobească, apoi le aşezi în borcanele pregătite.
Deasupra fiecărui borcan torni câte o lingură de ulei de măsline, sigilezi borcanele cu capace înfiletate şi le fierbi în bain-marie aproximativ 45 de minute de la momentul când apa ajunge la punctul de fierbere.
Le laşi să se răcească în apa în care au fiert, apoi le depozitezi la loc răcoros, bine aerisit până vor fi folosite.
Din aceste legume se pot prepara iarna mân-căruri delicioase, cu sau fără , carne, în cel mai scurt timp posibil.
Legume conservate
Pofta buna!