Legume crude cu sos de sardine

Printeaza

Legume crude cu sos de sardine din: telina, ardei, castravete, rosii, ulei, sardine, otet, piper, usturoi.

Ingrediente:Legume crude cu sos de sardine

  • 2 bulbi de telina
  • 2 ardei grasi
  • 1 castravete
  • 1 kg rosii marunte

Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper.

 

 

Mod de preparare:

Se spala, se curata si se taie marunt toate legumele si se asaza pe un platou (ceva mai adanc). Intr-un bol termorezistent se sfarma sardinele spalate si zvantate si se amesteca bine cu usturoiul presat.

Se pune pe baie de apa si se adauga otetul, batand intruna cu telul. Se incorporeaza uleiul putin cate putin si cand sosul se-ngroasa si devine omogen, se condimenteaza cu piper.

Sosul se serveste caldut, impreuna cu cruditatile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.