Legume cu carne de gaina
PrinteazaLegume cu carne de gaina
- 1 găină de circa 1,500 kg
- 150 g morcovi
- 150 g ţelină
- 300 g bureti
- 150 g costiţă afumată
- 1 linguriţă boia
- sare
- piper
- 200 g arpagic
- 3 linguri smîntînă
- 200 g cartofi
- 200 g roşii
- 2 legături mărar
- 150 g ulei sau unt
Mod de preparare:
Găina curăţată, spălată, se pune într-un vas adînc la cuptor cu sare, puţin piper, ulei şi 1 pahar apă. După circa 40 minute, se pun toate legumele tăiate julien, costiţa la fel, roşiile tăiate, cartofii mici rotunzi,arpagicul, boiaua şi 1 1 supă sau apă.
Se dă din nou la cuptor circa 70 minute. Se scoate găina, se taie şi se aşază pe platou.
Legumele se mai fierb 5 minute cu smantană şi mărar tocat şi se garniseşte găina.
Pofta buna!
Pur si simplu delicios! Recomand!