Legume cu carne de gaina

Printeaza

Legume cu carne de gaina

Ingrediente:Legume cu carne de gaina

  • 1 găină de circa 1,500 kg
  • 150 g morcovi
  • 150 g ţelină
  • 300 g bureti
  • 150 g costiţă afumată
  • 1 linguriţă boia
  • sare
  • piper
  • 200 g arpagic
  • 3 linguri smîntînă
  • 200 g cartofi
  • 200 g roşii
  • 2 legături mărar
  • 150 g ulei sau unt

 

Mod de preparare:

Găina curăţată, spălată, se pune într-un vas adînc la cuptor cu sare, puţin piper, ulei şi 1 pahar apă. După circa 40 minute, se pun toate legumele tăiate julien, costiţa la fel, roşiile tăiate, cartofii mici rotunzi,arpagicul, boiaua şi 1 1 supă sau apă.

Se dă din nou la cuptor circa 70 minute. Se scoate găina, se taie şi se aşază pe platou.

Legumele se mai fierb 5 minute cu sman­tană şi mărar tocat şi se garniseşte găina.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pur si simplu delicios! Recomand!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.