Legume cu carne de viţel
PrinteazaLegume cu carne de viţel
- 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată)
- 3 cepe
- 50 g unt
- 800 g cartofi
- 250 g morcovi
- 200 g mazăre
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă rece şi cînd începe să fiarbă se scoate şi se spală din nou.
Se pune apoi la fiert cu 1 1/2 1 apă, sare, piper, ceapă tăiată felii, puţin unt şi 250 g cartofi.
După ce a fiert se scoate carnea iar zeama cu ceapa şi cartofii se dau prin sită deasă.
Se amestecă cu carnea, mazărea, carotele tăiate felii şi cartofii rotunjiţi fierte dinainte şi se mai dau cu ele 2-3 clocote.
Se serveşte fierbinte cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!