Legume cu carne în coajă de pâine
PrinteazaLegume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, cepe, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel si piper.
- 1/2 kg faina
- 10 g drojdie
- sare
- sofran
- ardei iute
- 50 g chimen macinat
- 200 ml apa minerala
- 150 g conopida
- 4 rosii
- 50 g piept de pui
- 2 cepe
- 1 praz
- 2 vinete
- 3 ardei
- ulei de masline
- 1-2 legatura patrunjel
- piper
Mod de preparare:
Făina cernută o pui într-un bol, presari sarea, drojdia şi pui apa minerală. Amesteci şi frămânţi, întinzi de 2-3 ori cu sucitorul, crestezi si acoperi cu un prosop. Speli carnea de pui bie, o stergi cu un prosop de bucatarie, infasori pieptul de pui in folie de plastic si il bati cu ciocanul.
Scoti carnea din folie, o condimentezi cu piper, sare, chimen şi tai carnea cubuleţe. Separat, cureţi vinetele, le sărezi şi le storci bine. Cureţi ceapa, o toci foarte mărunt sau o dai pe râzătoare, prazul îl tai fâşii, după care le căleşti împreună în uleiul de măsline.
Adaugi carnea şi o laşi să se rumenească la foc potrivit. Apoi pui ardeii, conopida mărunţită, vinetele şi roşiile tăiate cubuleţe. Condimentezi şi laşi să scadă. Porţionezi aluatul. Faci bărcuţele din aluat şi le coci (nu neapărat bărcuţe, poţi face ce formă vrei).
Apoi le umpli cu compoziţia preparată şi le serveşti ca fel principal. Ornezi cu pătrunjel.
Legume cu carne în coajă de pâine
Pofta buna!