Legume cu carne tocata la tigaie
PrinteazaLegume cu carne tocata la tigaie din: vanata, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata de vita, supa, smantana, rozmarin, oregano, sare, piper.
- 1 vânătă
- 2 dovlecei
- 5 roşii
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 350 g came tocată de vită
- 175 ml supă
- 75 ml smântână
- câte 1 linguriţă de rozmarin şi oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele. Tăiaţi vânătă cuburi mici, iar dovlecelul, în funcţie de mărime, tăiaţi-l o dată sau de 2 ori pe lungime, apoi tăiaţi-l felii. Zgâriaţi suprafaţa roşiilor cu un cuţit, opăriti-le puţin cu apă şi, în cele din urmă, tocaţi-le mărunt, curaţaţi ceapa şi usturoiul, spălati-le şi tocaţi-le mărunt.
Incingeti uleiul de măsline într-o tigaie mai mare şi prăjiţi carnea tocată amestecând continuu pentru a nu se arde. La final, prăjiţi ceapa şi usturoiul. Adăugaţi vânâta şi dovlecelul tăiate şi căliţi-le împreună cu ceapa, usturoiul şi carnea.
Adăugaţi roşiile, turnaţi supa şi smântână, acoperit cu un capac şi lăsaţi totul să fiarbă circa 12 minute. Condimentati cu rozmarin, oregano, sare şi piper. Dacă doriţi, puteţi servi mâncarea ornata cu o crenguta de rozmarin.
Pofta buna!
Bune legumele la tigaie. Crocante si gustoase.