Legume cu carne tocata la tigaie

Printeaza

Legume cu carne tocata la tigaie din: vanata, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata de vita, supa, smantana, rozmarin, oregano, sare, piper.

Ingrediente: Legume cu carne tocata la tigaie

  • 1 vânătă
  • 2 dovlecei
  • 5 roşii
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 350 g came tocată de vită
  • 175 ml supă
  • 75 ml smântână
  • câte 1 linguriţă de rozmarin şi oregano uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele. Tăiaţi vânătă cu­buri mici, iar dovlecelul, în funcţie de mărime, tăia­ţi-l o dată sau de 2 ori pe lungime, apoi tăiaţi-l felii. Zgâriaţi suprafaţa roşiilor cu un cuţit, opăriti-le puţin cu apă şi, în cele din urmă, tocaţi-le mărunt, curaţaţi ceapa şi usturoiul, spălati-le şi tocaţi-le mărunt.

Incingeti uleiul de măsline într-o tigaie mai mare şi prăjiţi carnea tocată amestecând continuu pentru a nu se arde. La final, prăjiţi ceapa şi usturoiul. Adăugaţi vânâta şi dovlecelul tăiate şi căliţi-le împreună cu ceapa, usturoiul şi carnea.

Adăugaţi roşiile, turnaţi supa şi smântână, acoperit cu un capac şi lăsaţi totul să fiarbă circa 12 minute. Condimentati cu rozmarin, oregano, sare şi piper. Dacă doriţi, puteţi servi mâncarea ornata cu o crenguta de rozmarin.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune legumele la tigaie. Crocante si gustoase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.