Legume cu lapte si branza la cuptor
PrinteazaLegume cu lapte si branza la cuptor din: morcov, ardei, mazare, fasole verde, porumb dulce din conserva, cartofi, oua, lapte dulce pasteurizat, telemea, caşcaval, sare, piper, unt, pesmet.
Ingrediente:
- 1 morcov mare
- 2 ardei
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 100 g porumb dulce din conservă
- 2 cartofi de dimensiune medie
- 4 ouă
- 300 ml lapte dulce pasteurizat
- 150 g telemea
- 100 g caşcaval sare
- piper măcinat
- câte 1 lingură unt şi pesmet
- pentru tavă
Mod de preparare:
Speli legumele şi le cureţi. Tai morcovul şi fasolea verde în bastonaşe, iar ardeii în cubuleţe.
Opăreşti morcovii şi fasolea şi le scurgi rapid în strecurătoare. Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, pentru 20 de minute.
Amesteci într-un vas legumele şi brânza tăiată în bucăţi potrivit de mari. Aşezi legumele cu brânza într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet.
Torni peste ele ouăle bătute cu laptele, sare şi piper după gust şi presari caşcavalul ras. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.
Legume cu lapte si branza la cuptor
Pofta buna!