Legume cu lapte si branza la cuptor

Printeaza

Legume cu lapte si branza la cuptor din: morcov, ardei, mazare, fasole verde, porumb dulce din conserva, cartofi, oua, lapte dulce pasteurizat, telemea, caşcaval, sare, piper, unt, pesmet.

Legume_cu_lapte_si_branza_la_cuptor

Ingrediente:

  • 1 morcov mare
  • 2 ardei
  • 100 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • 100 g porumb dulce din conservă
  • 2 cartofi de dimensiune medie
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte dulce pasteurizat
  • 150 g telemea
  • 100 g caşcaval sare
  • piper măcinat
  • câte 1 lingură unt şi pesmet
  • pentru tavă

Mod de preparare:

Speli legumele şi le cureţi. Tai morcovul şi faso­lea verde în bastonaşe, iar ardeii în cubuleţe.

Opăreşti morcovii şi fasolea şi le scurgi rapid în strecu­rătoare. Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, pentru 20 de minute.

Amesteci într-un vas legumele şi brânza tăiată în bucăţi potrivit de mari. Aşezi legumele cu brânza într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet.

Torni peste ele ouăle bătute cu laptele, sare şi piper după gust şi  presari caşcavalul ras. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Legume cu lapte si branza la cuptor

Legume_cu_lapte_si_branza_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.