Porc cu Curry și Orez. Acest fel de mâncare este ideal pentru iubitorii de mâncăruri picante și poate fi servit atât la mesele în familie, cât și la cele mai speciale ocazii. Ingrediente: 500 g carne de porc, tăiată în cuburi 1 cană de orez basmati sau jasmin, spălat și scurs 1 ceapă mare, tăiată […]
Legume cu lapte si branza la cuptor
PrinteazaLegume cu lapte si branza la cuptor din: morcov, ardei, mazare, fasole verde, porumb dulce din conserva, cartofi, oua, lapte dulce pasteurizat, telemea, caşcaval, sare, piper, unt, pesmet.
Ingrediente:
- 1 morcov mare
- 2 ardei
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 100 g porumb dulce din conservă
- 2 cartofi de dimensiune medie
- 4 ouă
- 300 ml lapte dulce pasteurizat
- 150 g telemea
- 100 g caşcaval sare
- piper măcinat
- câte 1 lingură unt şi pesmet
- pentru tavă
Mod de preparare:
Speli legumele şi le cureţi. Tai morcovul şi fasolea verde în bastonaşe, iar ardeii în cubuleţe.
Opăreşti morcovii şi fasolea şi le scurgi rapid în strecurătoare. Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, pentru 20 de minute.
Amesteci într-un vas legumele şi brânza tăiată în bucăţi potrivit de mari. Aşezi legumele cu brânza într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet.
Torni peste ele ouăle bătute cu laptele, sare şi piper după gust şi presari caşcavalul ras. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute.
Legume cu lapte si branza la cuptor
Pofta buna!
Ulei de in pentru inflamații articulare
Ulei de in pentru inflamații articulare – Uleiul de in, obținut din semințele de in (Linum usitatissimum), este cunoscut pentru conținutul său ridicat de acizi grași omega-3, antioxidanți și alte substanțe benefice care ajută la reducerea inflamațiilor și la susținerea sănătății articulațiilor. Utilizarea uleiului de in, fie intern, fie extern, poate ameliora durerile și disconfortul […]