Legume cu oregano
PrinteazaO reteta de legume cu oregano din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
- 400 g cartofi
- 150 g ceapă
- 150 g ardei gras roşu
- 300 g roşii mai mari
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oregano
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală foarte bine toate legumele. Curăţă şi taie rondele subţiri cartofii şi ceapa. Taie ardeii pe jumătate, în lungime, îndepărtează-le seminţele şi filamentele, apoi taie-i cubuleţe. Taie roşiile rondele groase, apoi în două (ca să obţii semicercuri).
Unge un vas ceramic termorezistent oval cu 1 lingură de ulei şi aranjează în el un strat de rondele de cartofi, suprapunându-le parţial.
Pune sare, piper şi condimentează cu puţin oregano, după gust. Acoperă cartofii cu bucăţelele de ardei şi presară din nou oregano, sare şi piper, după gust. întinde apoi un strat de ceapă şi unul de roşii, presară oregano, după gust, şi stropeşte cu restul de ulei de măsline.
Pune vasul în cuptor, pe funcţia grill, la putere medie şi ţine preparatul circa 30 de minute. Când este gata, lasă legumele să se răcorească, apoi serveste.
Legume cu oregano
Pofta buna!