Legume cu scoici şi caise
PrinteazaLegume cu scoici şi caise
Ingrediente:
- 500 g scoici fără cochilie
- un dovlecel
- 3 cartofi noi
- 300 g fasole albă
- o ceapă
- un morcov
- un ardei capia
- 100 g porumb
- o lămîie
- 200 g caise uscate
- cimbru
- dafin
- 250 ml vin alb
- ulei
- pătrunjel
- sare, piper
- boia dulce
Preparare:
Scoicile se spală, se pun la fiert împreună cu vinul alb, un litru de apă, cimbrul, frunza de dafin, sarea, piperul şi se fierb timp de zece minute.
Cartofii se spală de pămînt cu ajutorul unui burete de sîrmă nou sau se curăţă coaja cu un cuţit.
Se taie în felii mai subţiri, se prăjesc la foc mic pînă cînd capătă o culoare aurie, se scot cu spumiera şi se păstrează la cald.
Dovlecelul se spală, se taie rondele şi se pune la călit împreună cu ceapa şi ardeiul capia tocate mărunt, morcovul tăiat cubuleţe, fasolea albă fiartă şi tăiată în bucăţi mai mici.
Se prăjesc pînă se înmoaie, se pun cartofii, caisele întregi sau tăiate felii, boabele de porumb, pătrunjelul tocat, boia dulce, sarea şi piperul.
Legume cu scoici şi caise
Pofta buna!
Ce apetisant arata preparatul asta. Imi plac scoicile, mai ales midiile pane.