Legume cu spanac şi parmezan
PrinteazaLegume cu spanac şi parmezan din: spanac, ceapa, usturoi, varza de bruxelles, morcovi baby, porumb boabe, ciuperci, parmezan, unt, scortisoara, sare, piper si ulei.
- 500 g spanac congelat
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- 500 g varza de Bruxelles
- 200 g morcovi baby
- 200 g porumb boabe din conserva
- 300 g ciuperci
- 100 g parmezan
- 75 g unt
- o lingura scortisoara
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Spanacul se decongelează şi se pune într-o strecurătoare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ceapa şi ustu¬roiul, se călesc cinci minute, apoi se adaugă spanacul.
Se condimentează, se adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă până scade compoziţia. Varza de Bruxelles şi morcovii se fierb separat în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă trei linguri cu ulei, se pun ciupercile şi se prăjesc. Se adaugă varza şi morcovii, porumbul, sare, piper şi scorţişoara.
Se amestecă şi se prăjesc până încep să devină aurii. Se pune spanacul pe un platou, se aşază deasupra legumele prăjite şi se presară cu parmezan ras. Se servesc imediat, altfel isi schimba complet gustul.
Legume cu spanac şi parmezan
Pofta buna!