Legume cu şuncă
PrinteazaLegume cu şuncă
Ingrediente:
- 800 g cartofi
- 300 ml smântână
- 200 g morcovi baby
- 400 g şuncă feliată
- doi morcovi
- o jumătate de ţelină
- o lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- lapte dulce
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, se scot, se lasă într-un vas şi se pasează.
Se adaugă smântână, sarea şi piperul, trei linguri de ulei de măsline şi se amestecă. Se adaugă treptat din apa în care au fiet cartofii până când piureul de cartofi ajunge la consistenţa dorită.
Morcovii baby se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se scot, se lasă într-o strecurătoare, apoi într-un castron la cald.
Şunca se prăjeşte într-o cratiţă fără ulei, se scoate şi se pune pe un şervet absorbant. Ţelina şi cei doi morcovi se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se amestecă bine cu suc de lămâie, ulei de măsline, pătrunjel tocat, sare şi piper.
Pofta buna!
Ce apetisant arata. Reteta asta de legume cu sunca e potrivita ca fel de aperitiv.