Legume cu usturoi
PrinteazaLegume cu usturoi din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, usturoi, nucsoara, sare, piper.
- 2 vinete potrivite
- 3 dovlecei
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras galben
- 4 cepe
- 5-6 roşii
- 6 căţei de usturoi
- 1 praf de nucşoară
- sare
- piper negru măcinat
- hasmaţuchi (sau pătrunjel verde)
Mod de preparare:
Taie vinetele şi dovleceii (fără să îndepărtezi coaja) în cuburi mari, iar ardeii în fâşii. Căleşte-le pe rând în tigaie, scoate-le şi amestecă-le într-o cratiţă mai mare.
Căleşte ceapa tocată mărunt cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă roşiile tăiate în felii, nucşoara, usturoiul zdrobit, sare şi piper după gust. Lasă să dea într-un clocot, apoi adaugă vinetele, dovleceii şi ardeiul.
Stinge focul, amestecă, presară hasmaţuchi tocat şi serveşte.
Pofta buna!