Legume cu usturoi

Printeaza

Legume cu usturoi din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, usturoi, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Legume cu usturoi

  • 2 vinete potrivite
  • 3 dovlecei
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 4 cepe
  • 5-6 roşii
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 praf de nucşoară
  • sare
  • piper negru măcinat
  • hasmaţuchi (sau pătrunjel verde)

 

Mod de preparare:

Taie vinetele şi dovleceii (fără să îndepărtezi coaja) în cuburi mari, iar ardeii în fâşii. Căleşte-le pe rând în tigaie, scoate-le şi amestecă-le într-o cratiţă mai mare.

Căleşte ceapa tocată mărunt cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă roşiile tăiate în felii, nucşoara, usturoiul zdrobit, sare şi piper după gust. Lasă să dea într-un clocot, apoi adaugă vinetele, dovleceii şi ardeiul.

Stinge focul, amestecă, presară hasmaţuchi tocat şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.