Legume la cuptor cu mozzarella

Printeaza

Legume la cuptor cu mozzarella din: rosii, dovlecei, cartofi, ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mozzarella, ierburi aromate, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g rosii
  • 500 g dovlecei
  • 500 g cartofi noi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri ceapa verde taiata marunt
  • 2 linguri usturoi verde tocat marunt
  • 400 g mozzarella
  • 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (tarhon, busuioc, patrunjel, marar, etc)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi legumele şi tăiaţi-le pe rând în rondele cu grosimea 0,5 cm. Căliţi ceapa şi usturoiul în uleiul de măsline şi puneţi-le într-un vas termorezistent.

Aşezaţi în vas rondelele de legume, alternându-le: una de roşie, una de cartof şi una de dovlecel şi repetaţi.

Presăraţi printre legume sare, piper şi ierburi aro­mate, iar deasupra adăugaţi cubuleţe de mozzarella. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc legumele uniform.

Legumele astfel preparate se servesc calde. Le puteţi stropi cu mujdei sau cu un sos picant.

 

Legume la cuptor cu mozzarella

Pofta buna!

 

 

 

 

Vita Stroganoff: Istorie, Rețetă Clasică și Variante Delicioase

Vita Stroganoff: Istorie, Rețetă Clasică și Variante Delicioase. Istoria Vitei Stroganoff este interesantă și are origini în Rusia. Iată o scurtă prezentare a acestui preparat tradițional: Originea numelui: Vitei Stroganoff, sau Stroganov, este numit după familia nobiliară rusă Stroganov. Se spune că acest preparat a fost creat în secolul al 19-lea, fiind inițial un fel […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.