Legume la cuptor cu smantana si migdale
PrinteazaLegume la cuptor cu smantana si migdale din: cartofi, fasole verde, morcovi, usturoi, dovlecel, rosii, branza tofu, ardei capia, cimbru, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, migdale, smantana.
- 3 cartofi
- 300 g fasole verde
- doi morcovi
- 6 catei de usturoi
- un dovlecel
- 4 rosii
- 400 g branza tofu
- doi ardei capia
- doua crengute de cimbru
- 100 ml ulei de masline
- 600 ml supa de legume
- sare
- piper
- migdale
- smantana
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi potrivit de mari. Fasolea verde se taie bucăţi şi se pune într-un bol. Dovlecelul se spală, se taie rondele sau cuburi şi se pune lângă cartofi. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă cimbrul spălat, usturoiul curăţat de foi şi feliat.
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie felii. Se pun în bol împreună cu uleiul de măsline şi se amestecă totul. Roşiile se spală, se taie felii groase sau se taie în jumătăţi.
Legumele din bol se pun într-o tavă adâncă, se aşază din loc în loc roşiile, brânza tofu, se toarnă deasupra supa şi apă, dacă mai este nevoie. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până s-au înmuiat şi pot fi pătrunse cu o furculiţă.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu smantana presarate cu migdale tocate.
Legume la cuptor cu smantana si migdale
Pofta buna!