Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir

Printeaza

Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir din: dovlecei, vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, rosii, pudra de curry, sare si piper stropite cu sos de usturoi si ghimbir

 

Ingrediente:

  • doi dovlecei
  • o vînătă
  • 500 g ciuperci
  • doi ardei capia
  • un ardei gras
  • două cepe
  • 4 roşii
  • o jumătate de linguriţă de pudră de curry
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de ghimbir ras
  • 14 căţei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de codiţe, se spală, se taie cuburi sau felii mai groase şi se pun într-un vas mai mare.

Vînăta se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pune peste dovlecei împreună cu ciupercile.

Ardeii capia şi ardeiul gras se curăţă de cotor şi vinişoare, se spală şi se taie cuburi.

Cepele şi patru căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri.

Se pun toate legumele în vas, se presară pudra de curry, sarea şi piperul după gust.

Se adaugă patru linguri de ulei de măsline, cimbru şi rozmarin tocat şi se amestecă totul.

Se pun într-o tavă, se stropesc cu o cană de apă şi se introduc în cuptorul încins.

Restul de usturoi se curăţă de foi, se toacă mărunt, se amestecă bine cu ghimbirul ras, două linguri .de ulei şi se prăjesc două minute la foc potrivit.

Legumele calde se stropesc cu sosul de usturoi şi si ghimbir si se servesc imediat.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.