Beneficii pentru sanatate si retete. Pepenele galben (Cucumis melo) sau zămos (Moldova) este o plantă erbacee unisexuat monoică (cu flori de sex diferit pe aceeași plantă), cu tulpina târâsauare. Se cultivă pentru fructul său, care se coace vara, conține multă apă și este de gust dulce. Beneficii și proprietăți ale pepenelui galben: […]
Legume la cuptor cu verdeata
PrinteazaLegume la cuptor cu verdeata din: ardei grasi, dovlecei, cartofi, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, verdeata.
Ingrediente:
- 4 ardei grasi de culori diferite
- 2 dovlecei
- 4 cartofi
- 2 catei de usturoi
- 2-3 rosii
- o ceapa
- 6 linguri ulei
- sare
- verdeata
Mod de preparare:
curăţă toate legumele si cartofii se taie rondele, ardeii se taie fâşii lungi, iar dovleceii rondele. Se pun legumele în straturi într-un vas de cuptor.
taie ceapa rondele si se desface în inele deasupra legumelor. presară cu sare si apoi se acoperă cu rondele de roşii.
stropeşte totul cu ulei, se pun 100 ml apă, usturoiul mărunţit şi se dă vasul la cuptor pentru 40 de minute. Se serveşte cu verdeaţă.
Legume la cuptor cu verdeata
Pofta buna!
Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă originară din America de Sud, recunoscută pentru frunzele sale dulci, care sunt folosite ca îndulcitor natural. Înlocuitorul de zahăr obținut din stevia este cunoscut sub numele de “extract de stevie” sau “steviosid”. Acesta are un conținut scăzut de calorii, fiind utilizat ca alternativă la […]