Legume cu curcan in vin
PrinteazaLegume cu curcan in vin din: sare, piper, curcan, bacon, ulei de masline, ciuperci, telina, morcovi, ciuperci, esalote, bulion de pui, usturoi, bouquet garni si patrunjel.
Ingrediente:
- sare şi piper negru
- 500 g felii de curcan
- 2 felioare bacon, fără şorici
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 g morcovi mici
- 1 tijă de ţelină, tocată
- 250 g ciuperci
- 250 g eşalote, întregi
- 750 ml vin roşu
- 600-700 ml bulion de pui
- 4 căţei mari de usturoi, tocaţi
- 1 bouquet garni mare sau 4 crenguţe de pătrunjel sau de cimbru şi 1 frunză de dafin
ornare:
- frunze de pătrunjel sau hasmaţuchi
Mod de preparare:
Se pun faina, sarea şi piperul într-o pungă mare de plastic. Taie carnea de curcan în cubulete. Se pun în pungă.
Agită bine pentru a le amesteca. Se taie baconul în fâşii. Acestea se pun într-o cratiţă la flacără mică.
Se prăjeşte baconul până când şi-a lăsat toată grăsimea în cratiţă, amestecând frecvent, apoi se pune deoparte.
Adaugă 1 lingură de ulei la grăsimea din cratiţă şi se rumeneşte curcanul, la flacără potrivită, 2-3 minute. Dacă se arde cumva, atunci se adaugă 1 lingură de apă şi se amestecă.
Se scot bucăţelele de curcan şi se pun deoparte. Adaugă restul de ulei în cratiţă şi se pun morcovii, ţelina, ciupercile şi eşalotele. Se rumenesc 5 minute sau până când s-au înmuiat. Se scot şi se pun deoparte.
Măreşte flacăra, se adaugă vinul şi se desprinde arsura de pe fundul cratitei. Fierbe acest amestec până când se evaporă la jumătate.
Adaugă bulionul şi se lasă din nou să fiarbă până se evaporă la o treime.
Se repun în cratiţă baconul, curcanul şi legumele împreună cu usturoiul şi bouquet garni sau crenguţele de verdeaţă.
Lasă să fiarbă încet, 20-30 de minute, până când carnea de curcan devine moale iar sosul siropos şi închis la culoare.
Scoate bouquet garni sau verdeaţa şi se serveşte ornat cu verdeaţă
Legume cu curcan în vin
Poftă bună!