Legume cu cuscus si mirodenii
PrinteazaLegume cu cuscus si mirodenii din: dovleac, gulie, rosii, portocala, patrunjel, menta, rodie, ulei de masline, ceapa, condimente, scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus si fulgi de migdale.
- 600 g dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat cuburi de circa 4 cm
- 1 gulie de circa 500 g., curatata si taiata cuburi de 3 cm
- 350 g rosii proaspete, tocate grosier
- 1 portocala, sucul si coaja rasa
- 1 lingura de patrunjel, tocat
- 1 lingura menta, tocata
- semintele de la jumatate de rodie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, curatata si tocata
- 2 lingurite condimente asortate
- 1 baton de scortisoara
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 l concentrat vegetal
- 400 g mazare scursa
- 250 g cuscus
- 25 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o cratita, adauga ceapa, mirodeniile si usturoiul si caleste 5 minute pana se inmoaie.
Adauga dovleacul, gulia, rosiile si 700 ml din concentratul vegetal, lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mic 15-20 de minute.
Adauga jumatate din sucul si coaja de portocala, apoi amzarea si mai fierbe 5 minute.
Intre timp, lasa sa dea in clocot restul de concentrat vegetal impreuna cu restul de suc si coaja de portocala. inchide aragazul, adauga cuscusul, asezoneaza si acopera cu capa.
Lasa 5 minute, sa se umfle, apoi amesteca bine cu o furculita. incorporeaza verdeturile, semintele de rodie si migdalele, apoi asezoneaza.
Legume cu cuscus si mirodenii
Pofta buna!