Legume cu cuscus si mirodenii

Printeaza

Legume cu cuscus si mirodenii din: dovleac, gulie, rosii, portocala, patrunjel, menta, rodie, ulei de masline, ceapa, condimente, scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus si fulgi de migdale.

 

Ingrediente:

  • 600 g dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat cuburi de circa 4 cm
  • 1 gulie de circa 500 g., curatata si taiata cuburi de 3 cm
  • 350 g rosii proaspete, tocate grosier
  • 1 portocala, sucul si coaja rasa
  • 1 lingura de patrunjel, tocat
  • 1 lingura menta, tocata
  • semintele de la jumatate de rodie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata
  • 2 lingurite condimente asortate
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 l concentrat vegetal
  • 400 g mazare scursa
  • 250 g cuscus
  • 25 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o cratita, adauga ceapa, mirodeniile si usturoiul si caleste 5 minute pana se inmoaie.

Adauga dovleacul, gulia, rosiile si 700 ml din concentratul vegetal, lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mic 15-20 de minute.

Adauga jumatate din sucul si coaja de portocala, apoi amzarea si mai fierbe 5 minute.

Intre timp, lasa sa dea in clocot restul de concentrat vegetal impreuna cu restul de suc si coaja de portocala. inchide aragazul, adauga cuscusul, asezoneaza si acopera cu capa.

Lasa 5 minute, sa se umfle, apoi amesteca bine cu o furculita. incorporeaza verdeturile, semintele de rodie si migdalele, apoi asezoneaza.

Legume cu cuscus si mirodenii

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.