Legume de vară la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de legume de vara cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, vinete, usturoi, rozmarin.

Ingrediente:Legume de vară la cuptor

  • 6 linguri ulei de măsline, de cea mai bună calitate
  • 4 dovlecei mari, feliaţi subţire (cei cu o nuanţă galbenă arată destul de bine)
  • 5 roşii-prună coapte bine, feliate
  • 2 vinete, feliate
  • 1 căpăţână mare de usturoi, lăsată întreagă
  • rozmarin

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 7. Se stropeşte o tigaie rotundă, termorezistentă, cu puţin ulei de măsline; apoi, de la margini către interior, se aşază legumele pe straturi alternative, în cercuri concentrice, până când ajungeţi la mijloc unde se aşază căpăţâna de usturoi.

Dacă mai rămân legume, se îndeasă în eventualele goluri lăsate pe margini. Se înfig bucheţelele de rozmarin printre legume, se stropeşte totul cu ulei de măsline din belşug, apoi se asezonează cu sare şi piper. Se dă totul la cuptor pentru 50 de minute  o oră, se stropeşte din când în când cu ulei şi se lasă până când legumele sunt moi şi uşor rumenite.

Se scot legumele din cuptor şi se lasă să se răcorească, apoi se scoate căpăţâna şi se separă căţeii; li se stoarce interiorul cremos şi se presară peste legume.

Legume de vară la cuptor

Legume de vară la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.