Legume evantai
PrinteazaO reteta delicioasa de legume cu: dovlecei, cartofi, ardei capia, branza, ceapa, unt, ulei de masline, sare.
- 2 dovlecei mai măricei
- 2 cartofi
- 2 ardei capia
- 300 g brânză
- 2 cepe
- 2 linguri cu unt
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Spală cartofii şi fierbe-I în coajă,în apă cu sare.
După ce au fiert, curăţă-i şi taie-I în felii mai grosuţe.
Spală dovleceii şi şterge-i.
Taie-i în felii, pe lungime, dar numai până la cotor, în aşa fel încât să obţii un evantai.
Aşază cu grijă dovleceii în untul topit, lasă-i 1-2 minute pe o parte, apoi întoarce-i pe partea cealaltă.
La baza feliilor de dovlecel, pune fâşii de ardei capia, iar la capăt, rondele de cartofi.
De jur împrejur, pune ceapa tăiată în sferturi. Stropeşte cu puţin ulei şi rade deasupra brânză.
Lasă la cuptor cam 20-30 de minute.
Legume evantai
Pofta buna!