Legume fripte cu fenicul
PrinteazaO retete delicioasa de legume fripte cu fenicul din: fenicul, vinete, dovlecei, broccoli, rosii, ceapa rosie, vin alb demisec, smantana, unt, seminte de fenicul, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- bucăţi de fenicul
- două vinete
- doi dovlecei
- 500 g broccoli
- 4 roşii
- două cepe roşii
- 600 ml apă
- 150 ml vin alb demisec
- 100 ml smântână
- 30 g unt
- o lingură de seminţe de fenicul
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Feniculul se spală, se scurge de apă şi se taie rondele potrivit de groase. Vinetele şi dovleceii se taie rondele, se presară sare şi se aşază pe un grătar de bucătărie ca să se scurgă sucul.
Cepele roşii se curăţă de foi, se spală, se taie rondele şi se pun lângă fenicul. Roşiile se spală, se taie rondele sau felii potrivit de groase şi se pun într-o strecurătoare.
Broccoli se fierbe în apă cu sare, se scurge de apă şi se păstrează la cald într-un castron. Se trec legumele prin ulei, se condi¬mentează, se frig pe grătarul încins şi se pun într-un castron. Intr-o oală se lasă untul la topit şi, când s-a încins, se adaugă seminţele de fenicul.
Se prăjesc două minute, se toarnă apa, vinul şi smântână. Se condimentează şi se fierbe la foc mic până scade la jumătate şi se îngroaşă.Legumele se servesc cu sosul de fenicul fierbinte, strecurat de seminţe.
Legume fripte cu fenicul
Pofta buna!