Legume la grătar cu salată
PrinteazaLegume la grătar cu salată din: amestec de ciuperci, morcovi, rosii, dovlecei, castraveti, usturoi, miere, sos de soia, ulei de masline, marar, lamaie, sare, piper, smantana, oregano.
- 600 g amestec de ciuperci
- 600 g morcovi
- 4 rosii mari
- doi dovlecei
- doi castraveti verzi
- 4 catei de usturoi
- o lingura cu miere
- sos de soia
- 100 ml ulei de masline
- o legatura de marar
- o lamaie
- sare
- piper
- smantana
- oregano
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă mierea cu două linguri cu sos de soia, jumătate din uleiul de măsline şi sucul de lămâie.
Se presară oregano tocat, sare şi piper. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi două bucăţi se taie fâşii subţiri.
Restul morcovilor se taie bastonaşe şi se fierb zece minute în apă cu sare.
Se scurg de apă, se trec prin amestecul din bol şi se pun pe grătarul încins.
Ciupercile se spală, se scurg de apă, se trec prin amestecul din bol şi se pun pe grătar.
Se frig câteva minute pe toate părţile, apoi se scot într-un bol. Roşiile se spală, se şterg cu un şervet şi se frig.
Se taie felii, se pun pe farfurii şi se aşază alături legumele fripte.
Dovleceii şi castraveţii curăţaţi de coajă se taie fâşii subţiri şi se pun într-un bol cu morcovii feliaţi, uleiul de măsline şi sucul de lămâie rămas.
Se adaugă usturoiul pisat, sare, piper, mărar tocat şi se servesc alături de legume.
La salata de legume se mai poate adauga si smantana.
Legume la grătar cu salată
Pofta buna!
Legumele la gratar ies demential, imi plac la nebunie